Saturday, July 9, 2011

Day 5: 10 Wishes

mood: menyesal topap...-.-

ok,,walaupun zaman skang nih dah tak ada jin yang macam cerita aladdin tu,,aku masih berharap ada "jin" lain yang terjumpa blog ni dan baca 10 wishes aku nih...


satu.
aku nak buat something untuk mak dengan abah...something precious..dalam masa yang sama aku taknak jadik anak yang lupa diri...

dua.
aku nak grad on time..aku tak nak repeat satu paper pun..

tiga.
aku nak dapat anugerah dekan setiap semester..insyaAllah amiiiinn...

empat.
aku tak nak bermusuh dengan semua orang dan kalau boleh jangan ada orang bermusuh dengan aku jugak...
*bunyi macam mustahil sebab bukan senang nak buat semua orang suka kat aku..-.-*

lima.
aku nak ada pakwe sebelum aku abis degree supaya bila dah kerja aku tak payah susah2 carik pakwe lepastu lambat kawin pulak tu and mak pun tak payah susah2 mecing2 kan aku dengan anak kawan2 dia..ok yang ni serius punye wish..hahahah

enam.
gaji pertama aku nanti aku nak upah orang tanam rumput karpet yang macam kat padang golf tu kat halaman rumah mak dengan abah ni supaya dorang boleh main guling2 sama2 dengan cucu2 diorang..aku pun nak guling sama2 jugak..hahahah

tujuh.
aku nak khatam al-Quran setiap Ramadhan sampai umur aku ditarik..insyaAllah...:)

lapan.
aku nak tolong adik aku dengan anak2 sedara aku sebagai tanda terima kasih kat kakak2 dengan abang2 aku sebab dah banyak keluar duit untuk aku...

sembilan.
aku nak dipanjangkan umur sampai semua wishes aku ni termakbul tapi kalau dah sampai ajal aku sebelum sempat aku buat semua ni,,aku harap ada yang berhati baik,,tunaikan hajat2 aku ni..
*bibir cebik2 sambil tangan kanan kesat hingus*

sepuluh.
aku nak masuk syurga dengan semua orang yang aku sayang..okeh,,yang ni kena mintak betul2 kat Allah sambil sogok pahala banyak2..kena tambah amalan and buang yang tak baik supaya dapat tiket free masuk syurga..!!=D

apa ni?apa ni??hah kalau nak tahu pergi sini dengan sinun meh..

4 sahabat mencelah:

Asyiqeen Mohd Nor said...

no 5 tu tempting nye wish. haha

KPGisMe said...

ahahahahaha!!!well,,it's truly and sincerely what my wish is..hahahah

shazmeenKPGianz :)) said...

ekh..syeza..no 5 tu kan da ade..biawak yg kat tasik tsik tu setia menanti mu....:PP

KPGisMe said...

aku x nk biawak!!aku nak orang2!!hahaha