Sunday, July 31, 2011

Bila Syaitan Iblis Dibelenggu Sebulan

mood: puasaaa!!:D


wahhh..inbox penuh dengan ucapan selamat berpuasa..fesbuk lagi laahh kan...memang semua orang semangat gila nak puasa ni..heheh..

dan seharusnya kita bersyukur sebab masih mampu bernafas,,dan mampu menghirup nikmatnya berpuasa di bulan ramadhan untuk ke sekian kalinya..orang kata,,kalau kita nak tengok rupa sebenar seseorang,,tengoklah masa bulan ramadhan sebab sepanjang bulan yang mulia ni,,syaitan dan iblis akan digari..

jumaat lepas aku tengok al-Kuliyyah kat tv3..tajuk dia,,Ahlan Ramadhan...ustaz tu cakap bulan ramadhan ni Allah dah janjikan untuk mengikat semua syaitan dan iblis,..tapi kenapa dalam bulan ramadhan pun ada yang tak puasa,,dan segala macam kemungkaran masih berlaku???ustaz tu cakap itu sebabnya,,bila seseorang manusia tu dah terlalu rapat dengan syaitan,,segala didikan syaitan terhadapnya dah melekat..sebab tu lah bila syaitan tak ada untuk menyesatkan pun,,penyesatan tu masih terjadi...takut kan??meremang bulu tengkuk aku dengar wehh..mudah2an hati aku jauh daripada didikan syaitan..amiinn..:)

ustaz tu ada cakap jugak,,sepatutnya bila syaitan dah tak boleh kacaulah,,kita tak lagi berat untuk melakukan ibadah sunat,,apatah lagi yang wajib..insyaAllah....:)

sama2lah kita menghidupkan bulan ramadhan dengan amalan2 kita..semoga hidup kita lebih diberkati...janganlah kita hanya berpuasa,,tapi dalam masa yang sama kita melakukan perkara2 yang dilarang dan meninggalkan yang wajib...kalau situasinya begitu,,samalah macam kita menyembah bulan ramadhan..kan?wallahu'alam..:)

sumber: al-Kuliyyah...(ustaz dari terengganu,,aku tak hengat nama dia..-.-)

Friday, July 29, 2011

Blessed Friday | Imbasan Zaman Kanak-kanak

mood: meowwww~!!

Ramadhan akan masuk beberapa hari lagi...teeeetttt!*tatabahasa salah ye para pelajar..-.-*

InsyaAllah kita semua akan mula berpuasa isnin ni..waaaahhh,,sangat tak sabar!!!tahun ni,,setelah 5 tahun,,akhirnya aku akan bersahur dan berbuka selama sebulan minus minus bersama mak dan abah!!tu yang teruja tu..heee~~:D

aku ingat lagi dulu masa kecik2.....

disebabkan masalah mulut..err..bibir aku terlalu kering sampai ulser beranak pinak kat bibir aku tu...maka aku dibenarkan puasa setengah hari!!keh3...

kalau main2 dengan awin (kakak aku),, kat bawah pokok rambutan kat laman rumah,,asal ada nyamuk gigit je,,kitorang akan pastikan nyamuk tu kenyang dulu baru kitorang lepuk nyamuk terbabit..pasal pe?kan nanti keluar darah,so kitorang akan tunjuk kat mak,,mengharapkan belas kasihan supaya kitorang boleh buka puasa masa tu jugak!:p

kalau masa mandi pulak,,aku selalu berendam dalam kolah kat bilik air tu senyap2..jangan sampai mak dengan abah tahu sebab kolah tu bukan utk rendam orang ye..segar wehh..penat puasa pun hilang..kadang2 sampai jari kaki aku kecut duk dalam tu lelame..keh3..

lepas asar,,aku dgn kakak aku gilir2 pi naik beskal untuk ambil bubur lambuk free...best!

dalam pukul 5sengah macam tu,,aku akan tunggu kat depan tv untuk tengok waktu berbuka ikut negeri n daerah..lepastu rasa hepi bila waktu buka kat segamat lagi cepat daripada kat tempat lain..tapi selalunya tak puas hati sebab ada tempat yang buka pukul 6.40,,6.45...pffft.

kurma dulu2 keras,,bentuk macam lipas...*memang lah,,dulu2 abah tak suka beli yang mahal2..-.-*

kalau nak beli baju raya,,dulu2 sebab mak taknak kitorang gaduh,,dibelikan baju raya yang sama pattern,,sama kaler...bila dah darjah dua,tiga empat,,dah tak mau dah baju raye same sebab nanti malu nak pakai masa sambut raya kat sekolah rendah..tapi nanti tak puas hati pulak..nak baju macam yang awin pakai jugak!keh3..

bagi aku,,zaman kanak2 adalah zaman yang paling seronok especially masa puasa n sambut raya...seronok sangat2...bila dah besar gedabak macam ni,,puasa dah tak boleh separuh2 hari,,nak berendam dalam kolah pun nampak benor tak senonohnyee,,inikan lagi nak cepuk2 nyamuk bagi keluar darah semata2 nak buka puasa..ye lahh,,aku kan dah besar,,dah baligh,,dah tahu baik buruk..hukum hakam agama..kan?kan?kan?

tak banyak yang aku harapkan..semoga ramadhan yang akan datang kali ni lebih diberkati daripada ramadhan2 yang lalu....peace!(n_n)v

raya tahun lepas bersama sepupu sepapat..:)

raya 2008 bersama abang2 dan kakak...:)
haisshh..belum2 lagi dah tayang gambar raya..-.-'

Thursday, July 28, 2011

Kekasih Tompokku.

mood: sambil blogging sambil tengok bola..wuuuuu~~

huh??kak sasa dah ada kekasih??awwwwww~~~
tak payah nak mengarut sangatlah kan..*pergh beria seh gua taip sampai berbunyik2 keyboard nih..-.-*

sebenarnya baru2 ni mak ambik kucing dari warung Cik Pikat masa mak tengah tunggu roti canai yang dia oder tuh siap...mak mintak kucing ni dari Cik Pikat tuh..kesiaaann..kucing ni kena buang dengan tuannya..disebabkan abah pun tengah cari kucing,,maka mak pun bawak balik kucing yang comel tu ke rumah....

bukan pe,,sejak si Bolat menghilangkan diri,,and si Comot mati keracunan,,dah lama rumah ni tak ada kucing...
tapi sekarang dah ada!!!!weeeeeeee~~~!!!

cak!
video
ahahahah..Tompok nama dia..mula2 tak tahhu nak panggil pe..masa tu abah carik si kucing nih tak jumpa2..maklumle baru2 lagi,,malu2 kucing giteww aww~..pastu abah panggillah "tompookkk" tibe2 dia keluar sambil gesel2 kaki abah...so,,kitorang pun bagi nama dia Tompok..ala2 Tomok gitu haaaa..keh3..-.-'

setakat ni dia tak ada buat hal lagi lah..cuma dia suka tidur atas badan abah and suka main rambut aku subuh2 masa aku tengah syok tidur..haiihh..-.-

kepada yang anti-kucing,,try lah main2 dengan diorang...syok ouh...heee..

tak payah lah pelik,,aku memang suka tidur depan tv dengan adik aku..sebab tu ada tilam..hee..-.-

Spontaneous Thursday

mood: ....

bulu mata aku dah gugur semua..adakah aku dirindui??keh3..:p

#okbai

Marathon Sepanjang Cuti | KDrama

mood: saranghaeyoyo..erk?

woot~wooooottt~~!!!!

haa...tu diaaa..memang lebam biji mata aku asik tengok drama korea je tetiap hari..pengaruh sape?si awin,, kakak yang membekalkan aku dengan memacam cerita tiap kali die balik cuti...lappy dia dah berat,,dengan lappy2 aku sekali die nak soh gerak lembap jugak..-.-'

korang pun try lah tengok jugak ek bila korang dah tak ada keje,,bile hujung minggu tak pi memane,,bile assignment pun tak ade..haa,,bolehlah melayankan diri dengan kejadah ni semua...

aku memang agak ketinggalan sikit..cerita ni dah basi berkulat baru aku nak tengok...tajuk die..He's Beautiful..best lah..aku banyak gelak tengok citer nih..:)

Heartstrings..aku baru donlod 3 episod je..best tapi disebabkan kat youtube tak ada sambungan episod 4 dan seterusnye,,maka aku pun tak dapat nak donlod..hero nya shin woo dalam citer He's Beautiful..heroin pun dari citer He's Beautiful gak..

My Girlfriend is a Gumiho..citer ni pasal musang jadian yang cantik..sebenarnya aku tak tengok lagi...ni stok untuk bulan puasa nanti..heheheh

Marry Me,Mary...cerita yang sangat comel sebab hero heroin die gile punye comel..awwww~~~
hero citer ni adalah hero dalam He's Beautiful...chakiyaaa!!!!!!!:D

Hanakimi..citer ni citer jepun..lawak gile nak pengsan!!!aku gelak habis tengok citer nih wehh..:D

ok lah..tu je untuk harini...peaace!(n_n)v

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday | Rabu Terakhir Sebelum Ramadhan

mood: rabu depan jpj test!gulp.


tak cantek..okbai.

Sunday, July 24, 2011

googlewalking | Heels!!!!!!^_^

mood: longan!!erkk..alhamdulillah..:)

waahh..kegiatan baru aku kali ni...googlewalking ala2 window shopping gituu..!aku memang sangat suka usha heels orang..so,,tak payah peliklah kalau nampak aku tenung kasut korang lelame eh..buat2 tak perasan sudahhh..hehehe..

sebenarnya sejak aku sekolah menengah lagi aku gile tenung kat heels cikgu2 aku...especially english teacher aku..gile kentang heels yang dia pakai!!siap mecing2 dengan baju lagi...well,,cikgu bi memang lebih bergaya daripada cikgu subjek lain..oppss..saya jujur..heheh!:p

jadi,,hari ini aku nak ajak korang sama2 cuti mata dengan aku tanpa perlu mengeluarkan duit lah ye..err..kecuali untuk bayar broadband,,streamix etc etc etc...


kalau aku,,aku sangat suka heels yang bertali nipis..nampak potongan kaki yang seksi..aww~~
hahahaha..*tak sedar kaki buruk,,ada hati..chait!*


kalau yang bertutup pulak,,aku taksub gile dengan yang atas2 nih...*.*


tapi sumpah aku cakap,,aku benci gile dengan heels yang depannye tirus tajam macam nih..mau tembus kaki orang aku sepak...

waahhhhh...santeks banget...aku suke tengok heels yang base die transparent macam nih..macam kasut sinderella kan?kan?kan??

TAPI bukan yang macam nih..aje mati aku kalau heels ni bocor and tarantula tuh keluar then bunuh aku...-.-..fuhhh...

pink???memang memalukan kaki lah kalau aku pakai pink...memang mampu usha je lahh..kalau kaki aku nih puteh melepak cun lah jugak kan...haiyaaa~




 






memang aku takkan pakai lah heels yang pelik2 macam ni kan..buat sakit kaki je...was was aku dibuatnya...

aku nih mane pernah pakai heels wehh..satu2nya yang aku pernah pakai cuma wedges je...tu pun asik terpeleot je..inikan lagi nak pakai heels yang tumitnye tirus tinggi...adoiiiyaii...mimpi je lahh...-.-

wahh..googlewalking arini agak seronok...esok2 nak googlewalking mende lain pulak!peace!(n_n)v

Friday, July 22, 2011

Aku Nak Jadi Baik..^_^

mood: blackhead!!urghh!!-.-

waahhh..tajuk entry kak sasa...bior benor??keh3..haip!ini serius...-.-
ye..aku nak jadik baik sikit lah at least..tolong bagi sokongan..(n_n)v

benda pertama yang aku nak buat...
aku nak pakai baju kurung setiap kali sesi kuliah nanti...dari isnin sampai jumaat..err..kecuali masa aktiviti koQ lah kan..-.-
insyaAllah...ini untuk permulaan...mudah-mudahan..:)

"pakai baju kurung tu tak semestinya baik!duhh~~"

hahah..memanglahh..tapi bagi aku secara personalnya lah kan..bila aku pakai baju kurung,,aku mampu kawal perangai aku..aku jadi malu untuk berpeleseran...aku rasa selesa bila belajar...dan yang penting,aku rasa aku baik bila aku pakai baju kurung...heheh...itu aku..jujur okeh!:p

cukuplah kot satu dulu..kalau aku dah berjaya menjalankan misi yang satu ni,,baru boleh pikir misi kedua untuk jadik baik sikit...:)


nampak baik kan?heheh..kalau aku boleh carik jalan untuk baikkan diri aku walaupun sikit,,anda pun carilah jalan ye..:)

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday | Band Member Kak Sasa



Sunday, July 17, 2011

Loving Couple of All Time..:)

mood: balik kampung jumpa atok!!:D

siapakah?meh kita terjah meh..

taraaaaaaaa~~~!!


mereka selalu bergaduh comel2..

mak: tadi mak masak lempeng pisang 3 keping..macamane boleh habis?
aku: sasa makan sekeping je mak..
mak: abah makan berapa keping bah?
abah: kami makan sekeping jugak..
mak: tipu..!!abah mesti makan sekeping setengah sebab mak dapat makan setengah je!
abah: dah habis tu dah lah..lempeng habis,,lakinye pulak nak dibuat lempeng..*sambil juih2 bibir kat mak*

elok2 asalnye macam nak gaduh terus gelak2 bila abah asik kacau mak jee....awwwww~~~

ketika menonton tv....

abah: eh,eh muu..cantik betol kete vios baru ni ek..
mak: alah kamu tu...baru dapat duit 200 KPF dah berangan nak angkat vios baruu..
abah: abah tengok haritu macam 114 ringgit je..rupenye 114 ribu...hahahah
mak: esok cuba abah pegi kedai tu,,tanye kete ape boleh dapat dengan 200..
abah: kete yang ngung ngung nguuunngg..*sambil buat gaya cucu die main kete mainan*-.-

mak pun ikut gelak tak berenti..hahahaha


tengok!!dah 34 tahun berkahwin pun romantiknya masih segar bugar...walaupun mak dengan abah jodoh yang diatur keluarga,,bahagienye sampai sekarang kitorang 7 beradik boleh rase..mereka inspirasikuuu!!mmuahhhhh!!!!!

Friday, July 15, 2011

Sudah Ini Jalan Hidupku...

mood: redha itu yang terbaik untukku..

result kursus degree dah keluar...disebabkan gred matematik aku B- maka aku tak dapat ambil electrical engineering..oleh yang demikian aku diberi tawaran untuk pilihan yang ke 4 iaitu Bachelor in Science (Physics)..

dulu...
aku pergi interview Skim Pelajar Cemerlang untuk kursus perundangan di UIA..
ye..
gua nak jadik peguam yang otai..
ada masalah?-.-

6 januari..
surat tawaran Skim Pelajar Cemerlang...
aku tak dapat tawaran untuk undang2 UIA tapi kejuruteraan/sains tulen..
tekan sini dan korang akan tahu betapa sedihnya aku...
there's no other choice..
pandangan mak,abah,,kakak,,abang,,aku jadikan penguat semangat..
13 januari..
aku tekad...UTM,,here I come!!:D

dulu..
*takdelah dulu sangat..dalam bulan 4 @ 5*
aku tanam minat untuk jadik engineer yang otai..erk?
ye..
ade masalah pompuan jadik engineer?#emo

harini..
dek kerana aku letakkan kursus sains fizik tanpa berfikir sebagai salah satu pilihan,,
itu yang aku dapat...
sekali lagi...
aku tak dapat apa yang aku mahu..
aku mintak pendapat awin dengan kak suri..
sebak dada gua bhai..
meleleh ayak mata naaaa...
lari ton suare gua bercerite kat kakak2 gua...

"sa,,ko cuba je ambil..ada sebabnya semua yang ko nak ko tak dapat..."

"sa,,jadik lecturer ok sangat tau..ko mesti boleh punye belajor sampai phd.."

gulppp..

"sa,,gaji cikgu sains tinggi tau!"

"sa,,bersyukurlah..kawan2 kau tak semua dapat ambil degree macam ko.."

"ade jugak adik aku jadik saintis!boleh pegi angkase lepas!"

banyak lagi pesanan kakak2 yang aku sayang...
yang buat aku semakin bersemangat..
untuk bergelar pelajar fizik tulen..
untuk meraih DL setiap semester...
untuk grad sebagai First Class Honour..
untuk merebut scholarship MARA sekali lagi untuk buat phd..
untuk menandingi sahabat2 yang mengambil kursus kejuruteraan!

tak kisah jalan aku berputar belit hari ni,,
kalau esok dijanjikan olehNYA jalan yang luas dan lurus untuk aku!

Si Pipi Gendut

mood: kemas bilik..oh yeah!!

apakah?apakah?
si PIPI GENDUT??
nak tengok?

tadaaaaaa!!!


inilah manusia berpipi gendut..skang,,cuba korang picit gambar atas nih..picit laa,,tengok keluar apa lepastuu..keh3..like!!!!!!:D

pipi perempuan nih macam paparoti...eh..tak tak tak!macam roti gardenier...eh,,sebenornya macam kek span..hah betol!macam kek span..picit macamane kuat pun pipi die macam tu jugak...waktu first2 aku kenal si Hannah Diyana nih,,aku dah geraaammmm je tengok pipi die yang montok tuh..tapi aku tahan je lah kan..takkan lah baru je kenal aku nak tarik2 pipi anak orang pulak kan..-.-

tapi aku dah tak dapat main picit2 pipi dia lagi sebab sekarang dia dah pindah masuk uniten..bukan tu je,,aku dah tak dapat benjol kan dahi dia lagii..hahhahaha..lawak kot..aku terbenjolkan dahi dia satu malam tu...haiihh..kesiaann..

aku suka berkawan dengan dia sebab bila dengan dia,,aku selesa nak bagitahu apa2 pun*rahsia tetap rahsia okeh hannah!*..even waktu aku sakit,,dia tuam dahi aku,,dia paksa aku makan ubat..aku bertuah ada kawan2 macam hannah,noeh,meen,,kpg...:'D


dan kitorang ada tabiat yang sama!usha kasut orang!!woot woot~~
syok ouh..dan setiap kali kitorang jumpe orang yang pakai kasut yang kitorang minat,,kitorang akan kutuk2 orang yang pakai tu..hahhahah..

seronok kan hidup ni bila kita ada member2 yang sekepala,,yang tak tikam belakang,,yang boleh kita kongsi apa2 pun...kawan yang ada ketika kita memerlukannya,,kawan yang sama2 masuk kelas lambat pastu kena denda nyanyi lagu nasyid kat depan..kawan yang sakit perut ceber sama2,,kawan yang macam adik beradik,,mandi kat anak sungai sambil tolong sabunkan belakang badan*erkk..perempuan je lah kan*!!!yeahhh..

main bola sepak!kitorang menang,,aku skor!hahahah

kelas terakhir...:'(

Friendship is not about the friend who act true to your face, it's about the friend who remain true behind your back.

Thursday, July 14, 2011

Day 10: 10 Final Words

mood: ada aku kisah?

waahh,,dah hari kesepuluh..mood pun macam bangang je..hahaha..seriously,,aku rase macam nak hantuk kepale kat peti ais..tapi bukan kepala aku ah,,kepala orang yang bikin wa panaaaass je..-.-'
ok let's proceed.

10 hari dengan 10 cabaran yang jujur dan takde tapis2...

okeh tu je final words kak sasa...maaf.mood tak baik..cer kira,,cukup tak sepuluh patah perkataan?hahah..
*lawak tak menjadi!okbai*

Wednesday, July 13, 2011

wordless wednesday

Day 9: 10 Ways To Win My Heart

mood: angry bird..!

pergghhh..biar betul..dah macam masuk segmen Cari Jodoh derr..hahahah..tak kisah lahh yang penting aku ada benda nak post dengan 10 challenge bagai nih..-.-'

satu.
pandai buat aku sengih..tapi kalau lawak tak menjadi,,aku tendang teruss!!*kejam bhaiii*

dua.
sibuk nak tahu pasal famili aku even aku cakap,,
"eh kau busybody no pehal??!"
pastu selambe derk je nak bual dengan makbapak aku sekali masa aku tengah bual kat telefon..

tiga.
sanggup berdamai dengan kucing semate2 sebab dia tahu aku suka kucing lebih dari dia..yang penting tak pernah ada rekod bunuh kucing...

empat.
tak lupa birthday aku..lagi bagus kalau jadik orang paling last wish..barulah tak kacau tidur aku malam2 buta semata2 untuk jadik orang pertama wish..

lima.
banyak mintak pandangan dan nasihat aku tanpa perlu nak tacing2 bila aku cakap lepas...

enam.
takde nak ber'sayangs sayangs' dengan aku selagi aku bukan bini dia..

tujuh.
belanja aku makan benda yang aku tak pernah makan..waahh,,yang ni paling syok!

lapan.
tak kisah untuk kenalkan aku dengan famili and member2 kamcing dia..baru nampak bersungguh2 kan?hahahah

sembilan.
tak kisah dengan kekecohan dan kekepohan aku..bila aku susah,,aku senang,,dia masih ada untuk aku..cehwahhhhhh!!!

sepuluh.
yang paling penting,,menjaga solatnya,,mentaati ibubapanya,,sentiasa ingatkan aku utk menunaikan kewajipanku,,..kalau satu je ciri terakhir ni ada,aku tak kisah dengan yang lagi sembilan tuh..:)



Tuesday, July 12, 2011

Day 8: 10 Of My Favourite Songs

mood: bubur kacang makan dengan roti...ummpphh!

aku ni universal orangnye..semua genre aku hangguk...

satu.
Norkia - New Boyz

dua.
Talking To The Moon - Bruno Mars

tiga.
Because I'm Stupid - Kim Hyun Joung

empat.
Tak Ada Logika - Agnes Monica

lima.
More Than Words - Extreme 
*sebenonye aku tak tahu sape yang nyanyi*

enam.
Never Let You Go Even If I Die - 2AM
*Dream High OST*

tujuh.
Setanggi Syurga - UNIC

lapan.
Buat Aku Tersenyum - So7

sembilan.
New Divide - Linkin Park

sepuluh.
She's Mine - Sweet Sorrow

adoii..mane cukup sepuloh je..dalam playlist aku je ada 297 lagu bhaii..tak termasuk lagu2 yang aku karoek dengan KPG lagi..-.-'

Penat Jaga Hati Orang..

mood: sambal goreng..

hmm..boleh cakap dah ramai orang terase dengan aku..apehal sehh...

ape aku buat?

kenape sampai macam nih??makin hari makin banyak problem lah...

sasa!ko bermasalah!!pergi masuk wira bakti lagi bagooss!!-.-'

sekarang apa?sekarang apa????

mood: tengah malam

sekarang apa?sekarang apa??
huh..apehal macam copy paste tajuk entry je..-.-'

apelagi?apelagi?
apejadah??
adil tak ko buat aku tertanya2 apa salah aku?
ouhh..adil bagi ko lah kan..
demmyuuu!

wehh beb..
lu berhutang dengan gua beb!
lu berhutang satu penjelasan dengan gua beb!!

aku penat lah duduk umah bila masalah makin menggunung..
masalah bila ada alat macam fon and laptop + wifi..
selagi ade jadah harem nih,,selagi tu aku bermasalah mengalahkan daim..
*x pasal2*

sebab tu aku cakap aku tak suka berkepit dengan fon..
sebab bila aku bukak,,tengok2 nih..ade meset..
ouh dari die..^_^ wink wink***
ouh..ermm..okeh..T_T
asal tetibe bg meset mcm ni?
okeh die tak reply..means,,memang aku ada wat salah..

tapi apa?tapi apa??????
urggghhhh~*dongak,tarik rambut kiri kanan sambil pejam mata*

Monday, July 11, 2011

Katak Beriman..

mood: simple plan..-.-

ye..tajuk entry ini bukan lah typo okeh..memang aku maksudkan katak pun..bukan kakak,,tapi katak ye..


whooaaa!!ye..katak beriman..-.-

cenggini ceritanya..rumah aku kan rumah kampung,,so,,memang banyak binatang suka menumpang kasih..setiap pagi ada je burung comel2 main cak2 kat pokok bunga mak aku..tadi masa aku masuk bilik air pun,,ada anak lipan mati lemas kat kolah..kesiann..

dan termasuklah incik katak yang beriman nih...setiap maghrib dia muncul...nak tahu sebab apa aku cakap katak ni beriman??rumah aku ni memang dekat dengan masjid..so,,setiap kali azan maghrib dilaungkan,,setiap kali tu lah jugak katak ni tiba2 muncul entah dari mana..masa tu abah dah merempit pegi masjid dulu..katak nih melompat sampai bersepah2 kaki die,,menuju ke pintu..punyelah nak cepat mengalahkan pak imam nak pegi masjid pulak..
bila aku bukakkan pintu,,laju je dia keluar...benda nih dah macam jadik rutin si katak tu pulak setiap kali maghrib menjelma..
*dan rutin aku jugak untuk bukakkan pintu untuk beliau setiap maghrib..-.-'*
entah bila dia masuk umah pun aku tak tau...tapi menurut abah selaku saksi utama,,mungkin katak ni masuk setiap kali abah balik dari sembahyang subuh kot...tu yang aku panggil katak beriman tuh...-.-'

yang peliknya,,tak ada pulak dia berak merata...beranak pinak apatah lagi...mak kata,,agaknya katak tu ikut abah gi masjid lah..sebab tu dia pun sibuk nak keluar time maghrib...katak beriman...wallahu'alam...

konklusinya,,jangan takut2 nak datang umah aku sebab binatang kat sini semua mesra pelanggan..peace!(n_n)v

Day 7: 10 Important People

mood: membare...

okeh dah hari ketujuh...jom tengok sama ada anda tersenarai atau tak..heheh..

satu.
Allah...walaupun Dia bukan orang tapi Dia Pendengar setia,Dia teman setia,Dia kekasih...:)

dua.
Datin Yati..wahh kak sasa kawan dgn datin yuu...
-.-..jangan nak merepek..dia mak aku lahh...

tiga.
Dato' Jamal,,abah terbaeekkk!^_^

empat.
kak suri,kak ija,abang hin,abang apis,awin,adik,n abang2 ipar + bakal kakak ipar..

lima.
anak2 sedare yang banyak keletah..kakak nuyen and cemey...

enam.
KPG-ians...:))))))

tujuh.
ika ji,nad,syahi,que,cella,509,TGB-ians...:'(
sangat tak sabar nak wat reu ngn korang 10 tahun lagi..-.-'

lapan.
GTM..Geng Tasbih Maktab..hahaha kaki bawak fon secara haram..kitorang lahh..malam2 muka semua bercahaye..tu yang dapat nama GTM tuh..rindu...6th Gen jugee...:')

sembilan.
cikgu SK LKTP Redong,cikgu SMK Sri Kenangan,cikgu MRSM Mersing,cikgu MRSM Tun Ghafar Baba,lecturer UTM..

sepuluh.
Bloggers + blogwalkers..kalau korang takde,sape nak baca blog aku kan..-.-'

sebenornye semua orang yang pernah singgah dalam hidup aku adalah orang penting so jangan risau ye!
peace!(n_n)v

Sunday, July 10, 2011

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih


wah,,
*tak cukup beria tuh*
WAAAAAAAHHHHHHH!!!!
*caps lock + tanda seru??ok memang beria kak sasa nih*

meh,mehh..join mega GA mehh..gi picit banner atas tuh cepaattt!!
okeh,,skang kak sasa nak tag insan2 yang bertuah tak bertuah sangat lahh..-.-'

syaim
Cik AL
punyumunyu

beb,,sponsor kemain ramai beb..jom aahh,,jom ahh..tak susah pun..die soh follow blog die,,copy banner,,link kan kat GA dia,,tag 3 makhluk,,copy senarai sponsor,,pastu tinggalkan link entry kita kat entry GA die..hahah..


senarai sponsor :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 

okeh dah siap..peace!(n_n)v

Day 6: 10 Items I Can't Live Without

 mood: telur dadar!!:)

wahh,,dah hari keenam dah nih...huhuuu...sebenarnya,, nak kata tak boleh hidup macam menipu je bunyiknye..tapi kalau nak dikategorikan sebagai barang2 yang aku sayang dan kalau hilang @ rosak aku meraung tu ye lah..*ayat macam tuuuutt je hahaha*

satu.
penawar duka, penenang jiwa, lampu suluh,,macam2 lagi lahh..all in 1..dah jadik milik aku sejak aku darjah 2..tak kisah seburuk mana pun rupa dia kelak,,takkan sesekali aku tinggalkan.

dua.
Mr. Ego kesayangan..hadiah dari abah untuk keputusan upsr,pmr dan spm yang boleh dibanggekan lah..okeh yang ni kalau hilang memang aku boleh mati..err..haahh..

tiga.
Cik Lappy..walaupun cik lappy bukan hak mutlak aku,,tapi aku dah berkepit dengan dia sejak aku masuk utm lagi..walaupun dia bikin aku tension sebab tak boleh nak buat presentation since tak ada microsoft powerpoint dalam lappy nih,,tapi kalau dia tak ada,,aku tak dapat online + donlod citer korea..gambar2 kenangan pun semua dalam nih...aiilapyu lah cik lappy!

empat.
cermin mata..aku selalu salah tegur orang bila tak pakai cermin mata..nasib baik pandai cover..ahahah

lima.
i/c,kad bank (standard lah kan..)

enam.
 henfon..yang si blacky ni baru je meninggal masa aku tengah main beskal kat utm..avanza tu lenyek dia depan mata aku bhai..sedihh..sejak dia pergi,,aku dah tak berkepit dengan henfon walaupun kak samsung ada..

 tujuh.
Incik NyutNyut..angry bird kesayangan aku...thanks to Bantal,Noer,Hannah,Paan and semua yang menghadiahkan aku patung angry bird nih..novel Syabab hadiah dari Kori,,Mama Goh (globe) hadiah dari meen and fifi,,Incik Kuy2..semua ni aku sayang..!

lapan.
Gelang tanda persahabatan aku,nad,que,syahi,ika ji..:)

sembilan.
keychain GTM,,..:)

sepuluh.
bantal busuk yang mak jahitkan dengan sarung mickey mouse kaler merah yang aku rasa bukan untuk tayangan umum..heheh..ia sangat berguna ketika aku berjauhan dengan mak..ahah kantoi sudaahh!