Wednesday, August 10, 2011

Bukan Cengeng Cuma....

mood: T_T

sambung lah deyhh ayat aku tuh...cuma apa??cuma apa??takkan sebab fail test jpj pun nak nanges??kemon lahh sasa beb..-.-'

satu.
aku rasa aku dah menyusahkan banyak orang...elok2 bayar rm1100 je,,kene tambah lagi rm160 sebab retest sampai dua kali...gua bukan orang senang bhaii..walaupun orang lalu lalang depan rumah gua cakap rumah gua besar...tapi dorang tak tahu cerita di sebaliknya...arghh lantak lahh!

dua.
aku pakai duit kakak aku yang tengah sarat mengandung anak ketiga untuk dapatkan lesen tuh...memanglah hakikatnya aku cadang nak bayar balik kat dia lepas duit pinjaman aku dah masyuk nanti..still,,aku rasa aku dah bebankan kakak aku tau..dia ada family...gua reti lah jugak nak rasa bersalah bhaii..gaji die bukan utk gua beb sepatutnya..T_T

tiga.
semakin serabut bila pikir macam2 kena setel sebelum sambung degree raya kelima nanti...duit lagiii...gua reti lahh malu nak mintak2 duit dari abah n abang2 kakak2 gua beb...serius aku cakap kalau background family aku memang kaya aku tak pikir mende2 nih lah...


memang aku cengeng..aku perempuan yang senang nak tangkap leleh..dalam masa satu saat aku terpikir pasal duit,,aku akan rasa sangat bersalah pada kakak sulung aku and abah terutamanya...mak pulak pernah sampai cakap yang dia nak gadai barang kemas sebab nak bayar yuran pendaftaran aku...perghh..mane tak leleh bhaii..terus aku emel kat pejabat pendaftar mintak tangguh bayaran and alhamdulillah diorang bagi aku bayar mana yang termampu...satu masalah selesai..still,,duit tu masih perlu dan aku tak cukup besar hati nak mintak tolong kat kakak2 and abang2 aku sebab aku tahu masing2 tengah betul2 nak guna duit even diorang cakap diorang boleh tolong..

kalau korang jadik aku,,takkan korang tak rasa nak nanges bersalah kot??

punca segala kecengengan ini:

test jpj yang macam haram tadi!!!

okbai..lagi satu.selamat beribadah..assalamualaikum.

6 sahabat mencelah:

zatay2010 said...

well dear.. biase la hidup kat dunia ni.. dunia dan duit macam isi dan kuku... jgn meratapi ap y telah berlaku.. tapi serba salah tu bagus.. ak ZaTaY... :)

KPGisMe said...

thanks dear...:)))

zatay2010 said...

dear.. rindu arr kt ko.. ~~

KPGisMe said...

aku pon.....:'(

zatay2010 said...

well.. klu ad tym cun .. bley kite jmpe lg.. :(

KPGisMe said...

sgt berharap kite satu group mtm!!!ecehhh..:D