Thursday, June 23, 2011

Sesedap Kau Je Apek!

mood: tension dgn family jerawat yg dah beranak pinak kat muke aku..come on lahh oxy..show me ur talent!!

harini aku pergi driving class...sesi pra-L motor...pang pung pang pung...masuklah kelas....ade satu geng budak2 lelaki cina ni riuh betol...tp x pelah,,lau aku ade geng pun aku akan riuh jugak agaknye...positive thinking!percubaan yg baik sasa ooi!!!=.="

habis je sejam sengah teori,,kitorang gerak pergi circuit motor....nak tengok demo pulak...sementara tunggu cikgu tuh datang,,aku pun duduk lah belakang cket daripada geng2 cina yg bajet seksi nih...bukan nak mengata...tapii aku x berkenan dgn sorang daripada diorang yg bukak 2 butang atas baju kemeja die tuu..kalau bukak butang yg kolar and yg bawahnye lagi takpe lahh..ni kalau termasuk butang kolar,,kira 3 butang die bukak!bayangkanlah!aku tahu lah kulit melepak kan derr...bukan nak jeles tapi ko nak ngurat sape dgn badan kurus kedengking,,pakai mcm biase sudah..adehhh....aku tengok mcm x pakai baju daaa...

haaaa...sambung cerite...mase tuh tangan kanan aku pegang sebungkus kuih siput n sebelah lagi pegang air kotak...mamat2 cina kat depan nih semua beli gula2 tau...tengah aku sedap2 mengunyah...terbang satu plastik gula2 kat kaki aku...eh,,sape punye pulak dah??hambik je laaa...ape salahnye kutip sampah...positive thinking lagi sasa nih!bagos lahh!

beberapa saat kemudian...aku nampak empat2 ekor mamat cina nih buang sampah gula2 diorang kat atas lantai...angin pun bertiup dgn syahdunyaaa...maka...

berterbangan tinggi ke intifada!!

hah terbanglah semua sampah tuh kat kaki aku....haiihh...x pelahh,,diorang x jumpa tong sampah kot...aku tunduk,,,kutip empat2 plastik gula2 tuu...aku toleh kanan,,sebelah motor ada satu tong sampah hitam besaaar punya!aku pun bangun,,bawak sampah2 yg aku dah kumpul termasuk air kotak aku,,pergi kat tong sampah dan buang!siap!

aku pun sambung kunyah kuih siput kat tempat duduk aku..x sampai seminit aku duduk,,sorang mamat cina tu main campak2 sampah gula2 kat kawan dia yg duduk berhampiran aku n goal!!!sampah jatuh atas kasut aku sekali lagi...=.="senang cerita,,aku terima pemberian diorang dgn hati yg senang...simpan dlm beg terus...!haiyaaaa...lu olang kalau kat lumah memang buang sampah kat kaki family lu ka??adoiii...kalau pun malas nk buang sampah tuu,,apa lah salahnye tumpang kejap kat poket seluar tuu...seluar kau takde poket??pfft.

konklusinya,,,aku boleh kutip sampah org,,kenapa ko x boleh kutip sampah sendiri?peace!(n_n)v


4 sahabat mencelah:

al_hakim said...

memberti lagi bak dari menerima..kih2..tak de la..awk buat baik..=)

KPGisMe said...

huhuhuu...btol gak memberi lebih baik dari menerime...hehe

Muhd Fadil said...

baiknya. kalau ai, dah makin hamun kot beliau. hihihi

KPGisMe said...

keh3~
dorang ade ramai..kite sorang..bukan takat maki hamun,,nk tunjuk peace pun cuak..hahahahaha