Friday, May 20, 2011

KPG utk selamenye...JANJI??!!



aku rase senang dan bersyukur sgt2 bila dapat tahu ada antara kita yg dapat tawaran utk ke luar negara. lebih2 lagi bila korang dapat kursus yang korang nak...bayangkanlah bila aku dpt tahu kori dpt medic india, teylorh dgn zaf dpt engineering jepun...spontan aku menjerit!bayangkan sekarang betapa aku sgt gembira utk korang!:)))
wooottttt~!!!!woootttt~!!

tapi,ada jugak antara kita yang x dpt peluang tu dan aku sgt mengharapkan korang tak putus harapan...rezeki tu ada di mana2..Allah lebih mengetahui hikmahnya yg tersembunyi di sebalik setiap sesuatu..mungkin korang sesali semua yg terjadi tapi Dia sgt tahu...mungkin kalau Dia beri lebih,,kita tidak akan bersyukur dan riak...mungkin juga Dia dah reserve kan surprise utk kita yg kita tak tahu bila akan datang..:)
tapi percayalah...Allah sedang permudahkan kita utk buat pilihan...sebab dia tahu kita tak cukup kuat utk dipisahkan...percaya tak?mungkin kori,teylorh dan zaf punyai sesuatu yg kita x punyai..sebab tu Allah pilih dorang..logik kan??*walaupun aku tgah pening pikir maksud ayat aku nih..pfft..*

semalam....
detik nurdin nyanyikan lagu sofea jane je,,aku dah meleleh2 dah..*haip!bukan meleleh air liuq!!air mate laa!*
bila lagu jangan pisahkan dgn jude,,makinlah banjir mybox tu..habis...kena angkut semua barang keluar dari situ dek banjir yg melampau2..nasib baik ade bombaa dtg...haissshhhh....

 tahu tak apa yg aku pikirkan...aku recall balik semua memori kita semua..aku mcm dpt nmpak muke setiap daripada kita terkinja2 karoek sakan sampai terkeluar biji tekak..satu rutin yg kita tak pernah lupa utk buat...karoeke.....

pagi tadi....
aku copy tutorial fifi..*oppss...kantoi sudahhh..*
tapi bukan tu yg aku nk cerita tapi bagaimana hati aku luluh bila disedarkan anakku sendiri...mungkin bukan dia je yg rase mcm tu..tapi kita semua rase benda yg sama...memang...kita dah tak macam dulu...kita dah jarang buat bising macam dulu...kita dah tak semeriah dulu...aku tak tahu apa puncanya..mungkin diriku sendiri...ntahlah...mungkin korang x rase apa yg aku rasa bila kita dah tak makan sama2 lagi...kita dah x kena marah dgn senior lagi...tapi bagi aku..impak tu sgt besar dan aku nk rasa menda2 mcm tu lagi....

aku memang terase gile vavi bile m.a.a dtg dan menyuarakan hasrat terpendam..*wah..mcm novel seyh!* thanks to him..kalau x aku pun x sedar yang kita dah semakin JANGGAL......susah nak terima tp tu lah hakikatnya....bila meen dah tak lagi memekak dalam sangkar ***...bila aku dah lame tak mengumpat beramai2 dgn korang...mcm2 mende yg betul2 rase JANGGAL tapi salah sape semue tu??apa puncanya..korang lebih tahu sebab aku pun tahu aku turut menyumbang dalam senarai pesalah..*chait~!!*

sekarang ni...kita semua memang tgah sensitif tapi aku merayuuuu sgt2...aku melutut kat korang..nampak x??aku tgah melutut ni....dalam tempoh yang sgt sendat nih...do appreciate ur frens...no more touching2 scene...even kalau korang betol2 terasa antara satu sama lain,,pls....pedulikan je...anggap lah itu kali terakhir utk korang terase dgn org tu....sebab aku yakin sgt..aku dpt satu instinct..*well,,instinct aku kan selalu tepat!kahkahkah*...aku dpt instinct yg lepas kita masuk perdana nnti,,,susah sgt kita nk buat mende2 mengarut mcm skang nih...even sekarang pun byk mende yg ntah pape jadik isu.yg paling aku takutkan.."bila korang lalu sebelah aku tp korang tak tegur aku"...adoiiiiii...!!!
sakit kan?so,,aku harap kita still mcm dulu sebab i really adore my old kpg-ians.................

janji sama2....utk tetap jadik kpg sampai bila2....:D



1 sahabat mencelah:

rusya said...

sob...sob..walaupon ak jarang berada di sisi family KPG ni,tp rasa sebak sngat baca blog ni syeza....sob...korg blaja elok2,jumpe lagi bulan 9 insyaAllah